Touch for Health

John Thie, D.C. (Amerika) maakte Applied Kinesiology voor een breder pubiek toegankelijk met zijn Touch for Health-methode. Zo hebben wetenschappers uit verschillende disciplines kennis gemaakt met de spiertest en de basis voor de huidige kinesiologie gelegd. De basis wordt gevormd door:

  • de anatomie van het menselijke lichaam: de botten, spieren, organen van het menselijk lichaam
  • de psyche van de mens: de mentale en emotionele processen
  • fysiologie: de stofwisseling- en energieprocessen

De spiertest

Kinesiologie maakt dus gebruik van spiertesten. Ons innerlijk geeft via de spiertest de kinesioloog informatie over de oorsprong van een aanwezige onbalans. Je krijgt inzicht en het wordt duidelijk hoe en waar de onbalans is ontstaan. Er is een duidelijke samenhang tussen spieren, spiergroepen, meridianen en organen. Spieren reageren namelijk op elke psychische (emotionele), lichamelijke (structurele) of chemische verstoring (voeding). De kinesioloog fungeert dus als tolk-vertaler van het lichaam waardoor de cliënt inzicht krijgt in de oorzaak van een klacht of probleem. Alleen al door dat inzicht wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Het gereedschap van de kinesioloog

Om er voor te zorgen dat de energie weer kan stromen maakt de kinesioloog gebruik van verschillende methodes om blokkades in de energiebanen (meridianen) op te heffen; acupressuur, reflexpunten, stress release en diverse oefeningen uit bijvoorbeeld brain gym. Het lichaam van de cliënt ‘vertelt’ de kinesioloog welke methode het beste werkt voor hem, zodat elke behandeling op de cliënt is afgestemd.

Toepassing kinesiologie

Je kunt kinesiologie toepassen bij ziekten, klachten en na een ongeval maar ook voor andere toepassingen, zoals preventie, bij stressmanagement – bijv. burn out – of bij leer- of concentratieproblemen (ADD / dyselexie / ADHD etc.). Uiteraard kun je kinesiologie ook inzetten voor persoonlijke groei. Kinesiologie kan ook heel goed worden ingezet bij huilbaby’s en jonge kinderen. De Academie voor Kinesiologie heeft zich gespecialiseerd in kinderkinesiologie.

Kinesiologie is geen vervanging van de reguliere geneeskunde maar kan juist heel goed samen gaan. Er wordt geen diagnose gesteld.

Heb je vragen? Stel ze!