Roos en haar passie.

De Academie voor Kinesiologie is een initiatief van Roos Dekkers, gecertificeerd Touch for Health-therapeute. In 2017 besloot zij om de schat aan kennis die ze in de afgelopen 20 jaar heeft vergaard “officieel” te gaan delen met andere therapeuten. Met haar ervaring als kinesiologe weet zij wat kinderen (van alle leeftijden) nodig hebben om beter in hun vel te komen. Deze specialistische kennis op het gebied van kinderkinesiologie en Touch for Health wil ze graag doorgeven aan beginnende en ervaren therapeuten, die de magie van kinesiologie willen leren kennen en toepassen.

Roos’ visie op haar werk met kinderen: ”Overdaad aan prikkels remt groei”

“Kinderen hebben een natuurlijk drang om te leren en te groeien. Dat gaat helaas niet altijd vanzelf. In mijn praktijk ‘In de Roos’ zie ik veel kinderen met leer- en gedragsproblemen. Kinderen laten ons zien wat de huidige maatschappij met hen doet. De klachten zijn vaak een reactie op de overdaad aan prikkels om hen heen. Denk aan prestatiedruk op school, de drukke agenda, emotionele onbalans door bijvoorbeeld een echtscheiding, vaccinaties en de constante input van beeld en geluid van computer en tv.

De groeiende hersens van kinderen kunnen dit vaak niet verwerken. Het ‘afwijkende’ gedrag is hier vaak een gevolg van. Met Touch for Health leer je als therapeut om kinderen zelf aan te laten geven waar deze disbalans vandaan komt, zodat je gericht kunt werken aan herstel. Of het nu gaat om een ander eetpatroon, meer structuur of andere communicatievormen. Daarnaast leer ik je om ouders de juiste tools te kunnen geven om kinderen te ondersteunen bij het hervinden van balans. “

Roos’ passie voor Touch for Health

John Thie, de oprichter van Touch for Health, zei ooit tegen me: ‘Roos, jij móet lesgeven’. Hij had gelijk. Lesgeven doe ik met heel mijn hart. Ik vind het geweldig als studenten uit hun hoofd komen en leren voelen. Dat krijg ik er als bonus bij. Niets geeft mij meer plezier dan de kennis over Touch for Health door geven, zodat ook jij kinderen (en volwassenen) kunt zien opbloeien, zien groeien in zelfvertrouwen, onder jouw handen. Dat doet niet alleen de kinderen goed, maar ook de ouders en de omgeving. Met deze tools heb je de mogelijkheid om kinderen af te helpen van labels als ADD, ADHD, Dyslexie etc.”

Hoe mijn missie begon…

Met mijn praktijk In de Roos sta ik aan de basis van Kinesiologie in Nederland.

In 1998 maakte ik kennis met Kinesiologie toen ik zwanger wilde worden. Ik was toentertijd schooljuf en jazzballetlerares en kwam in aanraking met veel ‘probleemkinderen’, die ik graag wilde helpen. Na de geboorte van mijn zoon ben ik begonnen met de Kinesiologie opleiding. Ondertussen heb ik alle opleidingen en trainingen die er op het gebied van Kinesiologie zijn, gevolgd.

Mijn baan als juf heb ik allang aan de aan de wilgen gehangen. Al vele jaren behandel ik kinderen en volwassen in mijn praktijk. Iedere dag weer ben ik onder de indruk van de effecten en de nut en noodzaak van Kinesiologie. Het systeem is zo krachtig en tegelijkertijd kinderlijk eenvoudig. Dat ervaren ook de honderden cliënten en cliëntjes die ik in al die jaren geholpen heb.

Het is mijn missie om Kinesiologie een plekje te geven in ieder huishouden en in de praktijk van iedere coach en therapeut zodat zoveel mogelijk mensen kennis maken met dit fantastische instrument  voor een blijer, fijner en meer in balans leven.

Het is dan ook niet meer dan logisch om de volgende stap te nemen. Het oprichten van de Academie voor Kinesiologie. Samen met een geweldig team kunnen we op deze manier nog meer mensen helpen en de kennis van Kinesiologie doorgeven.

Typisch Roos…

“Wie mij kent, weet dat je mij alles kunt vragen. Ik ben spontaan, blij, lichamelijk en ik zie heel veel. Ik weet alles over energie-bescherming en gevoeligheid. Ik kan heel goed luisteren en kan zorgen dat mensen elkaar horen en begrijpen.”

Heb je vragen? Stel ze!