docentenpagina

Docenten Academie voor Kinesiologie

Graag stellen wij ons hieronder aan je voor.

Roos Dekkers

Met mijn praktijk In de Roos sta ik aan de basis van Kinesiologie in Nederland.

In 1998 maakte ik kennis met Kinesiologie toen ik zwanger wilde worden. Ik was toentertijd schooljuf en jazzballetlerares en kwam in aanraking met veel ‘probleemkinderen’, die ik graag wilde helpen. Na de geboorte van mijn zoon ben ik begonnen met de Kinesiologie opleiding. Ondertussen heb ik alle opleidingen en trainingen die er op het gebied van Kinesiologie zijn, gevolgd.

Mijn baan als juf heb ik allang aan de aan de wilgen gehangen. Al vele jaren behandel ik kinderen en volwassen in mijn praktijk. Iedere dag weer ben ik onder de indruk van de effecten en de nut en noodzaak van Kinesiologie. Het systeem is zo krachtig en tegelijkertijd kinderlijk eenvoudig. Dat ervaren ook de honderden cliënten en cliëntjes die ik in al die jaren geholpen heb.

Het is mijn missie om Kinesiologie een plekje te geven in ieder huishouden en in de praktijk van iedere coach en therapeut zodat zoveel mogelijk mensen kennis maken met dit fantastische instrument  voor een blijer, fijner en meer in balans leven.

Het is dan ook niet meer dan logisch om de volgende stap te nemen. Het oprichten van de Academie voor Kinesiologie. Samen met een geweldig team kunnen we op deze manier nog meer mensen helpen en de kennis van Kinesiologie doorgeven.

Jacomine Punt

Jacomine Punt

Mijn naam is Jacomine Punt. Bij de AVK zul je mij vooral meemaken als studiebegeleider en docent.

Ik werk al bijna 25 jaar als altvioliste bij het Residentie Orkest in Den Haag. Door zeer grote bezuinigingen in 2013 verloor ik een stuk van mijn baan en moest ik mijn leven her-evalueren. Ik ben toen kinesiologie gaan studeren. Kinesiologie is een enorme verrijking in mijn leven en heeft mij geholpen verder te komen. Ik sta nu aan het roer van mijn leven en ben niet langer een slachtoffer van wat mij overkomt.

In ons leven worden we allemaal met persoonlijke uitdagingen geconfronteerd . Kinesiologie kan helpen persoonlijke drempels te overkomen. Het is mijn passie om jou in deze geweldige studie te begeleiden in je persoonlijke ontwikkeling en in je ontwikkeling tot kinesioloog!

docent michelle

Michelle Nijboer

Vanuit mijn passie voor het mooie vak Kinesiologie wil ik de ander inspireren en ondersteunen om zich te ontwikkelen tot zelfstandig, evenwichtig therapeut. Het werken als docent Therapeutische Vorming combineer ik met een fulltime praktijk als Kinesioloog, en ik hoop zo mijn ervaring en kennis aan studenten te kunnen doorgeven.

Thijs Van Dijk

Thijs van Dijk heeft ruim 18 jaar ervaring in het marketingcommunicatievak. Daarnaast heeft hij les gegeven aan de Hogeschool van Amsterdam in het vak ‘Branding’ en heeft hij daar het keuzevak ‘Future of Esports’ rondom gaming, gamification en creatieve technologie gelanceerd. Als echte merkliefhebber werkt hij als merkpsycholoog waarmee hij kleine en grote merken helpt met hun merkuitdagingen. Verder is hij podcasthost van de media podcast ‘Bakkie Media’ en schrijft hij regelmatig columns en artikelen voor De Ondernemer, De Telegraaf en het AD over trends en ontwikkelingen binnen de marketingindustrie. Meer weten over Thijs Van Dijk? Neem dan een kijkje op www.merkpsycholoog.nl of luister Bakkie Media op Spotify of Apple podcast.  

Marian van Noort

‘Woorden geven aan gevoel’

Marian van Noort is sinds 1999 als zelfstandig professional werkzaam als marketingcommunicatie adviseur en schrijver en werkte in de reclame, IT en onderwijswereld. Het is haar missie om professionals te ondersteunen om zich op een authentieke wijze te presenteren om de juiste klanten aan te trekken. Ze heeft een brede kijk op het communicatievak en vindt het een sport om professionals optimaal zichtbaar en vindbaar te maken op het web en social media (m.n. Linkedin). Ze weet snel tot de kern te komen van de talenten en mogelijkheden van haar klanten, zodat deze zich onderscheidend kunnen profileren, met de woorden die daarbij passen. Daarnaast kent ze de technische ins en outs over online marketing en zoekmachine optimalisatie. Bij de Academie voor Kinesiologie verzorgt Marian de lessen Marketing en helpt ze de studenten zich optimaal te presenteren, online en offline.

Mayke van Zon-Prins

Mijn naam is Mayke van Zon – Prins
Getrouwd en 2 kinderen plus een hond.

Zit sinds 1977 in de zorg. Jaren als verpleegkundige op verschillende afdelingen. En ondertussen in verband met onverklaarbare pijnklachten kwam ik iemand tegen die op armen en benen duwde en mij binnen 6 weken van de pijn afhielp. Dit maakte mij zo nieuwsgierig dat ik eind ’84 mijn eerste kinesiologie cursus ging volgen.  Binnen de kortste keren was ik TFH instructeur en facilitator 3 in 1 concepts. Heb ondertussen al decennia een fulltime praktijk.

Mijn nieuwsgierigheid heeft me langs vele leermeesters gebracht.

Kinesiologie is geen truckje die dmv testen van een spier je de weg aan geeft, het is veel meer dan dat. Nu na zoveel jaar komen er nog steeds enorme inzichten en persoonlijke ontwikkelingen. Nu vanuit een meer energetisch spiritueel level. Zeker nu in deze tijd is het tijd om dit te delen met anderen. Dat is de reden dat ik deze cursussen die op jullie mag geven heb ontwikkeld.
Het geeft je de mogelijkheid om andere mogelijkheden te openen, toe te laten dan dat je nu kunt bedenken. Het leert je vanuit je hart te volgen en je verstand te gebruiken.

Ik geef de cursus Gaia Methode & CAWI.
In de Gaia Methode leer je de energie te volgen vanuit waarneming vanuit je hart. Ook al is dat onlogisch. Dit is een methode die je altijd en overal kunt inzetten. Geeft een enorme rust in je lichaam en hoofd.
En CAWI … dit is een cursus waar je ontdekt dat alles resoneert en ook communiceert. Meestal zonder woorden.  En hoe ga je daar mee om. Wat neem je waar, wat is van jou , wat neem je waar.
Dit is essentieel als je met anderen werkt, mens en dier. De meeste communicatie gaat namelijk non-verbaal.

Waarom deze school. Ik moet een beetje grinniken.  Het is bij mijn weten de enige school die je leert te vertrouwen op meer dan de spiertest alleen. Het gaat dieper. Heb hier hele gesprekken met Roos over gehad. Kort gezegd ik weet dat ik hier op mijn plek ben en mag zijn wie ik ben. Dat ik niet perse protocollen moet volgen.  Om iets te leren heb je protocollen nodig. Maar het protocol is er voor jou om iets te leren, jij bent er niet voor het protocol. De kunst is om te leren om je hart te vertrouwen en de weg van het licht te volgen.

Annemieke Gerrits

Al snel wist ik dat ik mijn passie in de medische wereld zou vinden. Mijn eerste stap was de opleiding Fysiotherapie.

Daarbinnen ontdekte ik al snel dat het werken met kinderen mij veel voldoening en plezier gaf. Daarop ben ik de Post- HBO- opleiding Kinderfysiotherapie gaan volgen. Vanwege mijn natuurlijke nieuwsgierig- en leergierigheid ben ik mijzelf blijven ontwikkelen en heb verschillende trainingen en opleidingen gevolgd. Bij de Kinesiologie vond ik mooie aansluitingen op mijn kennis en kunde.

Vanuit een cursus Integrale Manuele therapie, waar ik Paulien de Roos leerde kennen, ben ik door haar enthousiast gemaakt om een Touch for Health cursus te gaan doen. Omdat ik met kinderen werk ben ik met Spiertesten en de Touch 1 bij Roos Dekkers gestart. Na de eerste cursus was ik erg enthousiast en ook wel positief verbaasd. De toevoegingen die kinesiologie biedt sluiten goed aan bij mijn werk als kinderfysiotherapeut. Dus ja, cursus 2 er maar meteen achteraan en dit is eigenlijk niet opgehouden. Ik ben Touch for Health instructeur geworden om de kennis, de kracht en de mooiheid van het vak en mijn passie door te kunnen geven. Ook ben ik bezig om Stress Release instructeur te worden.

Verder verzorg ik de lessen Anatomie en fysiologie en Houding en beweging binnen de Academie voor Kinesiologie. In Zeist en Soesterberg heb ik 20 jaar een Kinderfysiotherapiepraktijk en een Kinesiologie praktijk. En naast verschillende specialisaties binnen mijn vakgebieden ben ik onder andere gespecialiseerd in prikkelverwerking (Sensorische Integratie) en in de primaire reflexen (vgl. Masgutova). Ik kijk en behandel vanuit een brede holistische zienswijze en ik vind het leuk om vanuit deze verschillende inzichten en behandelmethodes een kind en zijn ouders/begeleiders inzicht te kunnen geven en een behandeltraject samen op te starten. Mijn motto’s /zinsspreuken zijn: Ontwikkelen is in beweging zijn en Bewegen is …… Ontwikkelen

Vanuit mijn passie voor het mooie vak Kinesiologie wil ik de ander inspireren en ondersteunen om zich te ontwikkelen tot zelfstandig, evenwichtig therapeut. Het werken als docent Therapeutische Vorming combineer ik met een fulltime praktijk als Kinesioloog, en ik hoop zo mijn ervaring en kennis aan studenten te kunnen doorgeven.

Dus ik wens voor jou een mooie ontwikkeling en beweging richting Kinesioloog worden toe, in deze studie aan de Academie voor Kinesiologie. En als je nog twijfelt wat je wilt….. , beweging, is de oplossing, hoe klein deze ook is!

En het mooiste is als je samen kunt bewegen en ontwikkelen Hoop je snel een keer te ontmoeten !

Irana Emondt

Mijn naam is Irana Emondt.

Ik ben geboren in 1967 in Amsterdam en woon in het Brabantse Oosterhout waar ik ook mijn eigen prakijk ‘Irana, just reflex’ heb.  Wat een leuke verassing dat Roos mij vroeg om training te geven voor haar Academie voor kinesiologie. Kinesiologie vind ik een fijne methode om mee te werken omdat het lichaam de antwoorden weet.

Ik ben o.a. trainer voor Braingym, de Dominantie factor en voor movement based learning en nu ook voor deze kinesiologie module. Tevens assisteer ik regelmatig bij de MNRI trainingen. Ik vind het fijn om kennis over te dragen, te leren van de mensen in mijn klas en te zoeken naar een manier van uitleg waardoor iedereen het snapt. Als je het snapt hoef je het in veel gevallen niet meer te leren.

Toen ik zes was verhuisden we naar Breda. Als kind groeide ik op tussen de dieren. Thuis hadden we een aantal Afghaanse Windhonden en af en toe hadden we een nestje puppy’s. Verder hadden we twee katten en ik was alle dagen te vinden tussen de paarden op de manege. Ik heb een dochter en een zoon die inmiddels volwassen zijn.

Toen ik begon te werken heb ik na mijn middenstands- een opleiding richting management gedaan, hierin zat een aardige module gedragswetenschappen in verband met het stukje HRM dat daar bij hoorde. Ik heb een paar jaar bij een grote psychologenpraktijk gewerkt waar orthopedagogen, psychologen en een psychiater werkte. Van daaruit ben ik gaan werken bij een organisatie waarbij ik in tweejarige trajecten mensen begeleidde met beperkingen op diverse gebieden. Vanuit mijn persoonlijke situatie heb ik ruime ervaring met kinderen met diverse uitdagingen zoals HB, Hooggevoeligheid, ADHD, ASS, DCD etc.

Ik ben een aantal jaar geleden met MNRI reflexintegratie gestart. Deze mooie methode heeft me zo gegrepen dat ik in stoomtreinvaart de opleiding tot core specialist heb af gemaakt. Ik werk met Kinesiologie, MNRI, QRI, Braingym en Movement based learing.

Elsa Amsing

In de hulpverlening draait het om het uitzoeken wat er nu eigenlijk aan de hand is met een cliënt (of cliëntsysteem). Je stelt je dienstbaar en nieuwsgierig op ten opzichte van de cliënt en je zoekt net zo lang totdat het laatste puzzelstukje van de puzzel gevonden is. Dat doe je op een grondige, zorgvuldige en ethische manier te werken. En met de kennis die de puzzelstukjes hebben opgeleverd ga je op een vriendelijke en betrokken manier met de cliënt samenwerken om deze verder te helpen. De kennis die ik onderweg hierbij heb opgedaan deel ik graag met anderen.

Mijn naam is Elsa Amsing. Na mijn bachelor Economie in Rotterdam ben ik Psychologie gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Daar ben ik afgestudeerd op de Klinische Psychologie, Arbeid- en Organisatiepsychologie en Arbeid- en Gezondheidspsychologie.

Momenteel werk ik als zelfstandig gevestigd psycholoog met individuen, groepen, teams en organisaties. Daarnaast zit ik in een systeem van permanente educatie om mijn accreditaties te behouden. Dat betekent dat ik zelf ook heel regelmatig in de schoolbanken zit en dat doe ik met veel plezier. Ik hoop dat dit voor jou ook geldt.

Drs. Elsa Amsing, docent Psychosociale basiskennis (PSBK)

Natasja Goossen – Happy Profit

Natasja Goossen – Happy Profit

Ik ben Natasja, een vrolijke Financieel Businesscoach met een ADHD-sausje en
ik geloof dat financiële vrijheid voor iedereen binnen handbereik ligt.

Ik help ambitieuze ondernemers om rust, overzicht en vrijheid in hun financiën te creëren zodat ze vol vertrouwen bouwen aan een succesvol, winstgevend bedrijf. Financiële vrijheid is voor mij heel simpel: genoeg geld hebben voor alles wat ik belangrijk vind in het leven.

Harde geldlessen hebben mij geleerd dat het niet zozeer draait om minder uit te geven, maar dat het veel belangrijker is om te weten hoeveel je hebt en voor welk doel.

Het is mijn missie om jou als student te helpen om ook financiële vrijheid te bereiken.

Edwin schoolcoördinator

Edwin de Boer

Edwin is de spin in het web. Je kunt bij hem terecht met vragen over eigenlijk alles wat niet over de inhoud gaat. Hij is het eerste aanspreekpunt voor vragen over administratie, ICT en bijzondere omstandigheden, ziekmelding enz. Mail: edwin@academievoorkinesiologie.nl

Monique vertrouwenspersoon.

Monique Bakhuijzen-Pons

Ik ontmoette Roos op een event en toen ik haar zag staan dacht ik: JIJ kan mij ondersteunen. Dat ging heel intuïtief en ik wist oprecht niet wát Roos nou eigenlijk deed. Maar dat ik bij haar een behandelsessie wilde, dat wist ik maar al te goed.

De eerste kennismaking was een warm bad of nog beter: Het was thuiskomen. Dat voelde zo en dat is het nog steeds. Tot mijn grote vreugde is Kinesiologie verbonden aan de Meridianen, de Vijf Elementen en die spelen als sinds 1999 een belangrijke rol in mijn leven, sinds ik de opleiding tot Shiatsu therapeut startte. Het is een vaste en belangrijke waarde in mijn leven en mijn werk.

Ik weet dat wanneer je energie gestagneerd is, dat voor veel ongemak kan zorgen. Maar weet nog meer dat je met jouw eigen blinde vlek en gestagneerde energie hulp van anderen nodig hebt om weer beweging te creëren.

Toen Roos vertelde dat zij haar HBO opleiding gaat starten, was ik direct oprecht blij en enthousiast. Omdat zij haar grote kennis en kunde gaat delen en nieuwe collega’s op gaat leiden. Ik vind het een voorrecht dat ik daar een bescheiden bijdrage aan mag leveren.

Kennis is universeel en kan alleen dan mensen dienen, als hij ook wordt overgedragen. Ik wens alle studenten van de Academie voor Kinesiologie veel inzichten, bewustwording, succes en bovenal plezier toe bij hun opleiding.

info@atouchofbalance.nl

www.atouchofbalance.nl

Monique is vertrouwenspersoon voor de academie.

Stichting Academie voor Kinesiologie – In de Roos

Voorzitter:    Roos Dekkers

Penningmeester: Jacomine Punt

Secretaris:  Gepke Leeflang-Wille