Ik had deze week een gesprek met een cursiste over het beginnen met een praktijk. Wanneer begin je nu een praktijk? Wat heb je daar voor nodig? En ik zei: ”Klanten!” En ik vertelde mijn verhaal, wat natuurlijk ook maar een verhaal is, al voelt het mijne wel nog altijd fijn om aan te denken!

O het is zo’n mooi verhaal, ik weet het nog zo goed. Misschien is wel zelfs zo dat als de mama van mijn eerste cliëntje niet gebeld had ik nog steeds wel aan het aanrommelen was en mensen in mijn omgeving aan het helpen, maar dan was het nooit zo gegroeid als nu.

Op een middag werd ik gebeld door een buurvrouw van een moeder van een meisje van Jazzballet. (Ik was toen namelijk nog een Jazzballet juf) Ik had daar namelijk heel enthousiast verteld dat ik een gave nieuwe opleiding deed en dat ik allerlei oefeningen uitprobeerde om de hersenen van kinderen beter samen te laten werken en dat ik ook nog verbeteringen zag…. En deze moeder vertelde dat tegen haar buurvrouw…..

Plotseling op een middag kreeg ik een telefoontje… Ik kreeg een aardige mevrouw aan de lijn en die vertelde dat ze gehoord had wat ik deed en vroeg of ik dat ook bij haar dochter wilde doen. Ik reageerde natuurlijk enthousiast en zei Natuurlijk! (ook al gingen er allerlei kriebels en vragen door mijn hoofd) Ook zei ze dan wil ik een afspraak maken bij je. Ik zei dan pak ik mijn agenda en maakte mijn eerste ECHTE afspraak in  mijn agenda. Ze vroeg: Hoe heet je praktijk eigenlijk? En het was goed dat skype nog niet bestond in die tijd. Ik was vast heel rood en kon alleen zeggen Nou dat bedenk ik vanavond.

En zo gezegd zo gedaan, want dit was mijn zetje om een echte praktijk te beginnen, want als je de mama’s of kindjes niet kent gaat het te ver om ze zomaar te helpen..

’s Avonds met een stel vrienden bedacht ik: In de Roos

Als eerste heb ik trots mijn leraar gebeld en die zei héhé… eindelijk (ik was toen twee maanden bezig met mijn opleiding tot kinesioloog, blijkbaar had hij meer vertrouwen in mij dan ikzelf )

Ik heb genoten van mijn eerste klantje, die ik heb haar mogen zien opgroeien tot een mooie sterke vrouw.

Lieverd, jij hebt mij geholpen om mijn droom te gaan waarmaken, Dank je wel daarvoor! Dikke knuf, Roos

Ps Nu is mijn vraag natuurlijk aan jou! Wanneer start jij met kinesiologie? Wil jij ook zulke fantastische resultaten gaan behalen? Meer weten kom naar de Bijna gratis workshop en ik zal je laten kennismaken met de kracht van spiertesten en kinesiologie. Ik leer je daar ook gelijk 5 tips om je zelfvertrouwen te vergoten en je energie te beschermen en jij nog meer kan bereiken voor je cliënten. Schrijf je nu in!