Touch For Health 1

Basistraining: Het lichaam in Balans

Ben je na het volgen van de training Kunst van Spiertesten benieuwd wat je zelf nog meer kunt doen voor een optimale balans voor je cliënten, of voor jezelf? Wil je werken aan optimale gezondheid en wil je de signalen van het lichaam nog beter leren (her)kennen? Wil je leren om het lichaam te ‘resetten’? Volg dan de cursus Touch For Health 1, Basistraining: Het lichaam in Balans.

Ons lichaam is een uiterst slim systeem. Het doet altijd zijn best om ons in balans (gezond) te houden. Bij te grote stress ontstaat er disbalans en worden we ziek. Kinesiologie bekijkt het lichaam als geheel en leert ons woordeloos te onderzoeken waar de stress in het lichaam door wordt veroorzaakt. Maar ook hoe je deze stress kunt lokaliseren en afvoeren.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor:

 • therapeuten die sneller zicht willen krijgen op de problematiek van hun cliënten (somatisch en/of psychosomatisch) en sneller resultaat willen bereiken.
 • mensen die actief willen werken aan hun eigen gezondheid en welzijn

Vereiste vooropleiding: Kracht van het Spiertesten

Ja, ik schrijf mij in voor deze training!

Wat leer je?

In deze eerste module gaan we dieper in op het testen van spieren. Je leert om de 14 basisspieren te testen met de bijbehorende meridianen en organen. Je gaat nog beter de spiertest doorvoelen en interpreteren. Uiteraard speelt de interactie tussen jou als tester en de cliënt een belangrijke rol. Ook komt het onderwerp ethiek aan bod; wat mag je wel en absoluut niet testen. Het educatieve model van Touch for Health komt uitgebreid aan bod. Na de cursus kun je cliënten en jezelf in balans brengen.

Je leert:

 • 14 van de 42 spiertesten
 • verschillende mogelijkheden om te corrigeren
 • testen met behulp van een tussenpersoon (bijv. voor baby’s of zieke mensen)
 • kruislopen en de achtergrond ervan
 • meridiaan massage geven en reflexpunten stimuleren
 • een methode om pijn te verminderen

Dit vonden deelnemers het leukste aan de cursus!

Afgelopen februari heb ik bij Roos touch for health 1 gevolgd om te voldoen aan bijscholingsuren die gewenst zijn voor de beroepsvereniging.
Vanaf het eerste tot het laatste moment stoomde Roos met enthousiasme de cursus door want er was zoveel over te brengen en voor ons zoveel te leren!
Zonder verwachtingen stapte ik het weekend in, en begon in de loop van dag 2 door te krijgen hoe al die informatie een plekje te geven in mijn hoofd. En dat was veel. Na zo’n 17 jaar zelf binnen mijn Praktijk te werken heeft Roos me verrast met een andere richting om evt. te integreren binnen mijn eigen werkvormen.
Roos, je bent een warme, gedreven vrouw die met enthousiasme de cursus geeft. Het is fijn om je ontmoet te hebben.

“Ik kwam bij Roos voor mijn kinderen en uiteindelijk ook voor mijzelf. Ik heb zelf diverse verschillende workshops/cursussen gevolgd op het gebied van energiewerk. Ik wilde naast het lesgeven ook behandelingen gaan geven. Roos tipte mij om in ieder geval eens ‘kracht voor spiertesten’ en ‘touch for health 1’ te volgen.  Roos een kei is in haar vak en het overdragen van haar vak. Ze geeft/biedt/leert je zoveel meer dan alleen het stukje touch for health.

Zelf voelde ik twijfels richting touch for health en wist ik niet zo goed of ik het wel zou gaan gebruiken. Het leek mij ingewikkeld, zou ik dat allemaal wel gaan onthouden….. Wel ben ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe vormen van ‘energiewerk’, dus dit trok mij over de streep.

Ook wist ik vooraf niet of dit wel mijn ‘ding’ zou zijn. Een hele andere vorm van behandelen dan dat ik gewend was om toe te passen. Er waren veel twijfels bij mijzelf of ik de energie nog wel voelde stromen uit mijn handen tijdens het toepassen van touch.

Maar inmiddels weet ik beter. Het fijne is, dat mensen niet passief zijn, maar actief. Ze willen niet alleen maar ontvangen, maar moeten zelf (met hun lichaam) aan de slag. Ik merk dat ik minder leeg ben en voel dat ik veel meer mensen op een dag zou kunnen helpen. Ook merk ik dat het echt werkt. Dat wat mensen als doel stellen, verbetert of geneest. Hoe mooi!

Het is verrassend om te zien hoe enorm goed je kunt communiceren met het lichaam. Jij doet, het lichaam geeft antwoord. Mijn grootste inzicht: heb geen twijfels, het communiceren en balanceren van het lichaam werkt.

Ik pas al het geleerde nu al toe op mijn gezin. Is mijn partner niet fit, dan leg ik hem op tafel en doe ik een 14 spieren balans. Meestal is hij binnen 2 dagen van zijn klachten af. Zitten mijn kinderen niet lekker in hun vel, voelen zij zich moe, of niet in evenwicht, dan voer ik bij hun de 14 spieren balans uit.

Ik merk dat nadat ik aan de cursus begon in het begin vooral mijn eigen ding bleef gebruiken en daarnaast paste ik af en toe touch for health toe. Inmiddels is dit omgekeerd en pas ik touch for health toe en daarnaast (soms) nog een stukje energiewerk van mijzelf.

Roos is bevlogen, een perfectionist, zij levert hoge kwaliteit, eerder zou zij niet tevreden zijn. Roos is en geeft zoveel meer dan alleen het stukje kinesiologie. Dat is niet te beschrijven, dat zou je moeten ervaren. Roos zorgt altijd voor kwaliteit. Roos is een mentor!” -Mieke-

Resultaat

Na deze cursus ben je in staat om voor cliënten en voor jezelf een basisbalans uit te voeren om het lichaam te ‘resetten’ en eventuele blokkades op te lossen. Resultaten zijn vaak direct voelbaar:

 • pijnen verdwijnen
 • cliënten zitten soepeler in hun vel
 • ze ervaren meer rust en ruimte in hun hoofd en lijf
 • ze zitten beter in hun vel en hebben meer contact met hun lichaam
 • ze hebben meer energie en die stroomt lekker door
 • ze ervaren een gevoel van geluk

Bijscholingspunten voor geregistreerde therapeuten

De TFH-modules tellen als bijscholingspunten voor diverse beroepsverenigingen.

Ja, ik schrijf mij in voor deze training!

Meer weten?

De Touch For Health 1 – Basistraining Het lichaam in Balans is de eerste van een serie van vijf cursussen Touch for Health. Elk deel is een afgerond geheel. In elk deel leer je nieuwe technieken en raak je vertrouwder met de methode. Door de verdieping leer je de wijsheid van het lichaam steeds beter kennen.

Data cursus Touch for Health Alphen aan den Rijn:

3, 4 en 5 juni. Op vrijdag is de training van 19:00 tot 22:00 en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur. 

Investering

€ 450 euro, incl. boek (t.w.v. 25 euro), hand-outs, uitgebreide lunch, koffie, thee en lekkers (t.w.v. 15 euro)

Om je deelnameplek te garanderen dien je VOORAF betalen. Mocht dit jouw deelname in de weg staan, neem dan contact met ons op.

Ja, ik schrijf mij in voor deze training!
Ik schrijf mij in voor de volledige opleiding.

Nog vragen? Stel ze!