De Kinesiologieopleiding uitgelegd

aan de hand van de mooiste boom ter wereld.

De Kinesiologie boom.

De wortels van de boom

Natuurlijk beginnen we aan het begin en dat zijn de wortels van de boom.

De wortels is waar we vaststellen of er voldoende balans is om een behandeling te starten. Tegelijk leert je cliënt voelen en te luisteren naar zijn lijf via een spiertest. Alles wat uit balans is corrigeren we. De wortels zijn ook de EHBO-oefeningen die je doet om een basisbalans te creëren voor jezelf voor meer energie, om beter bij jezelf te blijven en jezelf te beschermen tegen prikkels. Ook is dit de plek waar jij jouw draagkracht vergroot zodat je meer aankunt en je je beter kunt aarden.

In de module Kracht van Spiertesten leer je al deze basis beginselen. Dit is dan ook de start van de opleiding.

De stam van de boom 

De volgende stap is de stam van de boom.

De stam van de boom bestaat uit Touch for Health. De methode ontwikkeld door John Thie bestaande uit vijf modules.

Hier kijken we wat we  kunnen doen om de gezondheids- en stemmingsproblemen te corrigeren. De stam van de boom, geeft ons de kennis en de vaardigheden om met ons lijf te communiceren, te praten. Alles wat ervoor nodig is, is kennis van hoe het werkt en een vaardigheid en gevoeligheid in het goed luisteren naar wat de spiertesten ons vertellen. De stam van de boom zorgt dat alles wat buiten moet blijven daar blijft en niet binnenkomt. Er gebeurt in ons leven van alles met ons en onze energie, door de maatschappij, door iedereen om ons heen en alle dingen die wij willen of moeten. Hoe sterker onze stam is, hoe steviger wij staan en hoe weerbaarder wij zijn.

De modules horen bij de stam van de Kinesiologie boom:

 • Touch for Health 1 basistraining: Je lichaam in balans
 • Touch for Health 2 Integrale gezondheid volgens de 5-elementenleer
 • Touch for Health 3 Doelen stellen en bereiken
 • Touch for Health 4 Verdieping en integratie
 • Touch for Health Metaforen en doelen

De takken van de boom 

In de meeste gevallen is de stress in het lichaam, als we langs de wortels en de stam zijn gegaan, nu verminderd. De takken is waar we het lichaam vragen of er nog dingen zijn die op dit moment ook aandacht nodig hebben. We kijken daar op een nieuwe manier naar de problemen en we kunnen de steun van een wijd arsenaal aan hulpmiddelen inroepen. Daarnaast kent Kinesiologie systemen als ‘Leefblind’, Woordblind en Stress Release enzovoorts, die ook hier in de takken zitten. Alle takken van de boom zijn methodes, die we gebruiken om dingen uit te testen die een ‘extra’ oplossing kunnen zijn. Bijvoorbeeld een geur, kleur, remedie, een bepaald punt, een bepaalde overtuiging of iets anders. Daarnaast zijn er nog allerlei manieren waarmee je bepaalde blokkades en patronen kunt veranderen.

De cursussen die hierbij horen zitten in het vervolg van de opleiding: de rest van het eerste jaar en 2, 3 en jaar 4.

Als Academie voor kinesiologie hebben wij er een grote tak: Je Praktijk in Bloei (marketing) aan toegevoegd.

In het tweede jaar bouwen we tegelijkertijd aan jouw eigen praktijk.

Na 4 jaar hebben we zoveel wortels, de stam, takken én blaadjes verzameld dat na het behalen van jouw diploma jij jouw cliënten je behandelingen ook vergoed krijgen.

De modules die horen bij de takken van de Kinesiologie boom

 • Baas in eigen aura
 • Educatieve Kinesiologie – Hulp bij dyslexie (woordblindheid) en dyscalculie 
 • Leefblind 1 & 2
 • Stress Release 1 & 2
 • Stress Release 3 & 4
 • Energie Centra & Charka weekend 

De Kinesiologie boom laat je zien waar welke cursus thuis hoort. Het meest ideaal is om vanaf de wortels naar de takken te werken.