Studiefinanciering

Opleidingen in de complementaire geneeswijzen, zoals Kinesiologie, worden nog niet door de overheid gesubsidieerd. Dit betekent dat je helaas niet in aanmerking komt voor studiefinanciering. Uiteraard is er wel altijd de mogelijkheid tot belastingteruggave. 

Belastingteruggave

Alle kosten die je maakt voor je studie, leermiddelen en documentatie kun je in mindering brengen bij de inkomstenbelasting. Meer weten hierover? Bekijk de website van de Belastingdienst.

Let op! De regeling voor aftrek studiekosten gaat in 2022 veranderen. Raadpleeg jouw boekhouder om te kijken wat dit voor jou betekent.

Gedeeltelijke vrijstelling

In uitzonderlijke gevallen kan je in aanmerking te komen voor (gedeeltelijke) vrijstelling. Wij vragen je om het formulier Aanvraag (gedeeltelijke) vrijstelling in te vullen, aan te geven waarvoor je vrijstelling denkt te kunnen krijgen en ondertekend te retourneren naar info@academievoorkinesiologie.nl.

Formulier Aanvraag (gedeeltelijke) Vrijstelling

Wil je dan ook je certificaten en of diploma’s als bewijsstuk bijvoegen?  Wij zien heel graag jouw formulier tegemoet. Dan plannen we daarna een gesprek in.