De Academie voor Kinesiologie

Creëer de beste resultaten voor jouw cliënten door te leren werken met hand en hart

Voor wie?

Je hebt de keuze gemaakt, je wilt heel graag een eigen praktijk starten. Mensen echt verder helpen, impact hebben, veranderingen te weeg brengen, het verschil maken voor je klanten.

 • Je ziet echter door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel aanbieders, er is zoveel wat je kunt doen. Jij bent echter op zoek naar iets waarbij je volledig jezelf kunt zijn en je snel en effectief resultaten kunt bereiken voor je klanten.
 • Je bent van nature niet zo’n prater en/of gelooft niet zo in ellenlange gesprekken die vaak alleen maar gevoerd worden door een brein dat ‘geprogrammeerd’ is. Je gelooft dat dat anders kan.
 • Je bent ervan overtuigd dat het lichaam alle antwoorden heeft, maar hoe vind je die nu?
 • Je wilt niet de  ‘de zoveelste therapeut’ zijn die alleen maar ‘omdat ze het zelf mee hebben gemaakt’ een praktijk start. Jij gelooft in kennis, in kwaliteit en dat de combinatie van kennis en ervaring het allerbeste werkt.
 • Mogelijk heb je zelf al ervaren wat een bijzondere resultaten er met Kinesiologie bereikt kunnen worden. En nu wil je dat ongelooflijk graag doorgeven aan anderen. Maar dan wel gedegen en op de juiste manier.

Of ben jij een gevestigde therapeut. Mensen helpen in jouw praktijk, dat is waar jij blij en gelukkig van wordt! De beste resultaten met en voor je cliënten behalen. Je weet dat je goed bent in je vak en je hebt een prachtige methode geleerd om jouw cliënten te helpen.

 • Toch heb je het gevoel dat je met al deze kennis en kunde de kern van het probleem van je klant mist. Je weet dat er andere oorzaken ten grondslag liggen maar hoe krijg je die boven tafel?
 • Dit wel weten maar niet kunnen raken, maakt je onzeker. Je twijfelt daardoor aan je eigen kunnen. Ben je wel goed genoeg, lever je voldoende resultaat, help jij jouw cliënten wel echt?
 • Je hebt wel goede resultaten maar het duurt vaak te lang voordat je er achter bent wat het échte probleem nu is van je client. Omdat ze er zelf moeilijk woorden aan kunnen geven of omdat ze een blokkade ervaren. Dat vind je lastig want het zit de voortgang en de resultaten van jouw traject in de weg.

Jij wilt

 • Helder krijgen wat het échte probleem achter een hulpvraag is zodat jij de beste resultaten voor jouw cliënten behaalt
 • Vol energie en vertrouwen met jouw cliënten werken
 • Cliënten die blij met de resultaten zijn en dit ook door vertellen waardoor jouw praktijk groeit

Het antwoord

Dan is de 4-jarige HBO geaccrediteerde opleiding Kinesiologie jouw antwoord.

Kinesiologie is een zeer effectieve methode, die jou leert de woordeloze taal van het lichaam van je cliënten te verstaan.

Je leert de juiste vragen te stellen en te testen. Zodat je gericht en snel naar de kern komt van de klacht. Met meer plezier, meer energie en meer impact.  Zo haal je de beste resultaten met en voor jouw cliënten waardoor jouw praktijk groeit. Want geen betere reclame dan resultaat.

“Ik kwam bij Roos voor mijn kinderen en uiteindelijk ook voor mijzelf. Ik heb zelf diverse verschillende workshops/cursussen gevolgd op het gebied van energiewerk. Ik wilde naast het lesgeven ook behandelingen gaan geven. Roos tipte mij om in ieder geval eens de ‘kracht voor spiertesten’ en ‘touch for health 1’ te volgen.

Zelf voelde ik twijfels richting Touch for Health en wist ik niet zo goed of ik het wel zou gaan gebruiken.

Het leek mij ingewikkeld, zou ik dat allemaal wel gaan onthouden….. Wel ben ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe vormen van ‘energiewerk’, dus dit trok mij over de streep.

Ook wist ik vooraf niet of dit wel mijn ‘ding’ zou zijn. Een hele andere vorm van behandelen dan dat ik gewend was om toe te passen. Er waren veel twijfels bij mijzelf en of ik de energie nog wel voelde stromen uit mijn handen tijdens het toepassen van Touch.

Maar inmiddels weet ik beter. Het fijne is, dat mensen niet passief zijn, maar actief. Ze willen niet alleen maar ontvangen, maar moeten zelf (met hun lichaam) aan de slag. Ik merk dat ik minder leeg ben en voel dat ik veel meer mensen op een dag kan helpen. Ook merk ik dat het echt werkt. Dat wat mensen als doel stellen, verbetert of geneest. Hoe mooi!

Het is verrassend om te zien hoe enorm goed je kunt communiceren met het lichaam. Jij doet, het lichaam geeft antwoord. Mijn grootste inzicht: heb geen twijfels, het communiceren en balanceren van het lichaam werkt.

Ik pas al het geleerde nu al toe op mijn gezin. Is mijn partner niet fit, dan leg ik hem op tafel en doe ik een 14 spieren balans. Meestal is hij binnen 2 dagen van zijn klachten af.

Zitten mijn kinderen niet lekker in hun vel, voelen zij zich moe, of niet in evenwicht, dan voer ik bij hun de 14 spieren balans uit.

Ik merk dat na de cursus in het begin vooral mijn eigen ding bleef gebruiken en daarnaast paste ik af en toe Touch For Health toe.

Inmiddels is dit omgekeerd en pas ik Touch For Health toe en daarnaast (soms) nog een stukje energiewerk van mijzelf.

Roos is bevlogen, een perfectionist, zij levert hoge kwaliteit, eerder zou zij niet tevreden zijn. Roos is en geeft zoveel meer dan alleen het stukje kinesiologie. Dat is niet te beschrijven, dat zou je moeten ervaren. Roos zorgt altijd voor kwaliteit. Roos is een mentor!”

Mieke

Jouw groei naar en van therapeut

Tijdens deze vierjarige opleiding word jij opgeleid tot Kinesioloog.

Naast theorie krijg je ook heel veel praktijk oefeningen om daadwerkelijk te ervaren en te voelen wat Kinesiologie doet. Niet alleen weten maar ook echt kunnen toepassen.

Het unieke aan deze opleiding is dat je ook leert om je praktijk op te zetten, leert te ondernemen en hoe jij marketing inzet voor jouw bedrijf.

Voor beginnende therapeuten maar ook therapeuten die al langer een praktijk hebben en hun praktijk willen laten groeien.

Tijdens deze vier jaar word je op alle vlakken persoonlijk begeleid in jouw groei naar en van therapeut.

Inhoud van de opleiding

Kinesioloog worden aan de hand van de Kinesiologie boom. We beginnen bij de wortels van de boom, gaan voelend door naar de stam. Steeds meer en meer takken (technieken en systemen) gaan we leren. Dit passen we gelijk toe in de praktijk, waarbij we in het tweede jaar een eigen oefenpraktijk starten.

De lijntjes naar studenten, docenten, supervisor en mentor-Kinesioloog zijn klein. Je kunt ook altijd nog terecht bij de opleidingscoördinator met je vragen. Alle blokkades en stress die je tegen komt gaan we natuurlijk gelijk te lijf met Kinesiologie. We hebben intervisie, supervisie, oefenavonden en een online leeromgeving.

Hieronder lees je een korte samenvatting. Voor meer informatie, klik hier.

Jaar 1

Ik als Kinesioloog

Dit jaar staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling en je helemaal onderdompelen in het leuke vak Kinesiologie.

Jaar 2

Ik en de Ander

We starten hier met een officiële oefenpraktijk. Je leert nog meer nieuwe kinesiologie technieken en we zetten een solide marketing op “Je praktijk in bloei”.

Jaar 3

Ik als Therapeut en mijn Praktijk

In dit jaar maken we een professionaliseringsslag zowel als therapeut en Kinesioloog.

Jaar 4

Ik start als bekwame Kinesioloog, Therapeut en Ondernemer

Dit jaar wordt er stage gelopen en volgt er een afstudeerproces zodat je na het behalen van je diploma een solide basis voor je eigen praktijk hebt.

Jouw investering

Natuurlijk wil je graag weten wat jouw investering voor deze prachtige opleiding is.

Dit is € 4.997,- per jaar exclusief boeken.

Wat krijg je voor deze investering:

 • 28 – 30 lesdagen (klik hier voor de data)
 • Persoonlijke begeleiding van een Kinesioloog en supervisor.
 • Lunch, koffie, thee met lekkers tijdens de lesdagen
 • Gebruik van oefenruimte en praktijkruimte
 • Toegang tot de zeer uitgebreide online leeromgeving
 • Begeleide oefenavonden
 • Toegang tot de besloten Facebookgroep
 • Therapeutische Vorming over 4 jaar verspreid zodat jij na vier jaar een gediplomeerd therapeut bent.
 • Een uitgebreide marketing module over 3 jaar verspreid. De kennis en kunde die je hier leert, zorgen ervoor dat jij alle handvatten hebt om een bloeiende praktijk op te zetten waarmee je vanaf het tweede jaar van de opleiding jouw investering al kunt gaan terug verdienen.
 • Inclusief MBK en PSBK

Hier vind je meer informatie over eventuele vrijstellingen en belastingteruggave. 

Lees je dit en ben je enthousiast? Voel je dat dit is wat jij wilt? Dan nodig ik je van harte uit voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek zodat jij al jouw vragen kunt stellen en wij samen kunnen overleggen wat de (eventuele) vervolgstappen zijn. Vul het intakeformulier in, dan neem ik je zo snel mogelijk contact met je op.

Ja Roos, laten wij samen kennismaken!

Jouw resultaat

Wat is het resultaat na deze vier jaar

 • Professionele ontwikkeling en groei op persoonlijk vlak
 • Je hebt je eigen kinesiologie praktijk
 • Als je dit diploma hebt behaald mag jij je aansluiten bij alle beroepsverenigingen én worden je behandelingen vergoed door de meeste zorgverzekeringen.
 • Kun jij goed voor je cliënten en jezelf zorgen
 • Werk je met zelfvertrouwen met cliënten
 • Leer jij het aller mooiste vak te wereld – kinesioloog zijn! ?

Wie ben ik

Mijn naam is Roos.

Met mijn jarenlange ervaring ben ik een expert op het gebied van Kinesiologie. Met hart slaat Kinesiologie. Mijn handen beoefenen Kinesiologie en mijn hoofd is vol Kinesiologie.

Met mijn praktijk in de Roos heb ik al vele duizenden kinderen en volwassen geholpen om lekkerder in hun vel te zitten.

Ik stond aan de basis van Kinesiologie in Nederland. Ik zie in mijn praktijk wat de resultaten zijn van werken met Kinesiologie. De nut en noodzaak van Kinesiologie is de laatste jaren enorm gestegen.

Daarom is het mijn diepste wens om zoveel mogelijk mensen Kinesiologie te leren.

Ik heb om mij heen een team verzameld van enthousiaste, professionele mensen  met wie samen dit avontuur ben aangegaan.

Samen hopen wij jou verder te helpen als mens, therapeut en kinesioloog.

Veel gestelde vragen

Wat is het voordeel van de geaccrediteerde HBO opleiding versus losse trainingen en cursussen ?
Alleen als je de vierjarige HBO geaccrediteerde opleiding Kinesiologie hebt voltooid, voldoe je aan alle competenties voor Kinesiologen op HBO niveau. Je kunt je dan aanmelden bij een beroepsvereniging zodat de zorgverzekeraars je consulten (gedeeltelijk) vergoeden. Met een Academie voor Kinesiologie diploma beschik je naast de Kinesiologische technieken en vaardigheden uit de losse trainingen en cursussen ook over een erkend MKB diploma, voldoende kennis van Psycho Sociale Basiskennis en heb je onder supervisie in je eigen praktijk cliënten kunnen behandelen.

Daarnaast leer je alle skills die je als ondernemer nodig hebt en heeft marketing geen geheimen meer voor je.

De opleiding duurt 4 jaar, mag en kan ik er langer over doen?
De opleiding is zo opgebouwd dat je deze in 4 jaar kunt halen. Als het onverhoopt niet lukt om bij alle lessen aanwezig te zijn of alle modules te behalen dan zoeken we in eerste instantie naar een oplossing op maat. Mogelijk is het nodig om te wachten tot het in te halen deel van de opleiding weer wordt aangeboden. In het algemeen wordt een module 1 of 2 x per jaar aangeboden.

Zijn er tussendoor ook vakanties?
Elk jaar wordt een jaarplanning gemaakt van de lessen. Het kan zijn dat deze botsen met geplande schoolvakanties in jouw regio.

Wat is de totale investering en kan ik ook in gedeelten betalen?
Ja, de opleiding kan in gedeelten worden betaald. Elk jaar ontvangt de student een rekening voor het komende studiejaar. Deze rekening kan met betalingen per maand of kwartaal worden voldaan. Wil je hierover meer informatie, stuur ons dan een mailtje.

Hoeveel tijd ben ik wekelijks kwijt?
Een HBO opleiding in 4 jaar te voltooien vraagt een flinke tijdsinvestering van de student. Een studiejaar staat volgens de SNRO accreditatie voor 60 EC. De Academie voor Kinesiologie houdt rekening met een druk leven van haar studenten met werk en privé. Daarom worden de lessen geconcentreerd op 3 dagen per maand.

Tussen de lessen door kan de student veelal in eigen tijd (soms samen met medestudenten) en vanuit thuis aan de studie werken. Waar mogelijk worden activiteiten of lesmateriaal of overleg online aangeboden.

Oefenen met cliënten is een belangrijk onderdeel van de studie. De meeste oefeningen kunnen in de eigen praktijk worden uitgevoerd.

Tijdens de studie start je je eigen praktijk op. Hier wordt in het tweede studiejaar mee begonnen. Dat geeft de mogelijkheid om studeren en opbouwen van een praktijk te combineren.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn investering eruit heb?|
Dit is per persoon verschillend en daarom is er geen eenduidig antwoord op te geven. Een aantal zaken zijn hierop van invloed. Dat zijn de mogelijkheden die er zijn om een belastingvoordeel te krijgen voor de opleiding, de mate waarin je vanaf het tweede jaar je praktijk kunt opbouwen en betaalde cliënten kunt behandelen (het streven is 5 betaalde cliënten per week aan het einde van de studie).

Waar vindt de opleiding plaats? On- of offline?
De opleiding bestaat uit beiden:

Offline: Gnephoek 2B 2401 LP Alphen aan den Rijn

Online: intervisie met medestudenten, Leeromgeving, opdrachten en toetsen

De lesdagen, 3 aaneensluitende dagen per maand vinden plaats op Gnephoek 2B, 2401 LP Alphen aan den Rijn. Ook geplande oefenavonden onder supervisie en aanvullend overleg en mogelijke intervisie of opdrachten zullen op de locatie plaats vinden. Je kunt ook gratis een praktijkruimte op de locatie gebruiken om cliënten te ontvangen tijdens de studie. Examens zullen op locatie worden afgenomen.

Waar mogelijk zullen opdrachten, overleg, intervisie en dergelijke online plaats vinden. Oefenen met de geleerde technieken kan in de eigen praktijk meestal plaats vinden.

Kan ik ook tussentijds instromen?
Dat kan na overleg met de examencommissie, deze bepaalt waar je welke (gedeeltelijke) vrijstelling kan krijgen. Voor sommige modules wordt geen vrijstelling verleend.

Mocht je een MBK diploma hebben dat voldoet aan de laatst gestelde Plato eindtermen, dan krijg je volledige vrijstelling van dit onderdeel van de opleiding.

Hoe wordt er getoetst tijdens de opleiding?
 Er zijn twee soorten toetsen:

Het examen waar het niveau van de student na een lesjaar wordt getoetst en een tussentijdse korte toetsing na afronding van elke module in de vorm van een (praktijk)opdracht of andere toetsvorm. Met deze tussentijdse toetsing kan de student zien of hij de stof voldoende beheerst en hoe hij zich hiermee verder kan ontwikkelen.

Aan het einde van de studie vindt een toetsing plaats van de stage en afstuderen. De MBK is een aparte toetsen waar je een apart certificaat voor krijgt.

Is er persoonlijke begeleiding?
Tijdens de opleiding krijgen alle studenten een mentor-kinesioloog toegewezen die je ondersteunt bij de voortgang van je studie.

Daarnaast heb je een paar keer per jaar een gesprek meteen supervisor van de Academie over je persoonlijke en professionele ontwikkeling

Heb je vragen over de studie, planning of huishoudelijke zaken dan kun je terecht bij opleidingscoördinator, Edwin.

Ga ik ook stage lopen en hoe ziet dat er uit?
Net zoals bij andere HBO opleidingen hoort ook bij de Academie voor Kinesiologie  stage als vast onderdeel van de studie. Bij de AvK is het mogelijk om de stage vanuit de eigen praktijk te doen.

Wordt er ook met mijn praktijk mee gekeken?
Ja zeker, zowel qua marketing als praktijk begeleiden we je.

Tijdens de stage heb je een supervisor die je inhoudelijk begeleidt.

Tevens wordt gekeken naar jouw praktijkvoering.

Is het diploma ook buiten Nederland geldig?
Nee, maar voor Touch for Health, Metaforen, Gems, Stress release krijg je Internationaal erkende certificaten.

Wat houdt studeren bij de Academie in?
Studeren is hard werken en vergt doorzettingsvermogen. Dat kan lastig zijn. De Academie voor Kinesiologie biedt persoonlijke begeleiding en ondersteuning door een mentor en supervisie. Je studeert in kleine groepen van max. 16 personen. Daarmee is er ruimte voor veel persoonlijke aandacht van de docent en heb je veel contact met mede studiegenoten. Er is een kleine groep vaste docenten zodat je snel je docenten zult leren kennen.

Er is rekening gehouden met een druk leven. Daarom zijn de praktijkdag altijd 3 aansluitende dagen in de maand. Daar waar mogelijk proberen wij zoveel mogelijk online te doen.

Je Leert het aller mooiste vak te wereld – kinesioloog zijn! ?

Is de opleiding te combineren met mijn praktijk?
Ja, als je al een praktijk hebt is het alleen maar een groot voordeel.

Ik heb al een paar trainingen gedaan. Krijg ik dan ook vrijstelling?
Je kunt in overleg (gedeeltelijke) vrijstelling aanvragen. Wel is er meestal nog aanvullend praktijkervaring en/of een assessment nodig om aan de criteria van de opleiding te kunnen voldoen. Hiervoor zullen afspraken worden gemaakt. Voor sommige modules wordt geen vrijstelling verleend.

Mocht je een MBK diploma hebben dat voldoet aan de laatst gestelde Plato eindtermen, dan krijg je volledige vrijstelling van dit onderdeel van de opleiding.

Op welke dagen vinden de lesdagen plaats?
Vanaf september 2020 vinden de lesdagen plaats op vrijdag, zaterdag en zondag. Vanaf januari 2021 starten we ook met lesdagen door de week.

Hoe weet ik of de opleiding niet te moeilijk is?
Dit kan per persoon verschillen en is daarom lastig om in het algemeen antwoord op te geven. Een belangrijk startpunt is dat je aan de ingangscriteria voldoet. In het intakegesprek wat vooraf aan de opleiding wordt gehouden zullen we samen bespreken wat de opleiding inhoudt zodat je een goed beeld krijgt van of dit bij je past. Je hoeft pas na het intakegesprek te beslissen of je alsnog kiest om de studie te starten.

Mensen die lang niet gestudeerd hebben, hebben soms even tijd nodig om weer aan een studieritme te wennen. Daar zijn we ons als Academie voor Kinesiologie van bewust. Daarom besteden we extra aandacht aan het begin van de studie aan het begeleiden bij de studie. Aan het einde van elke module ontvang je feedback op de eindopdracht waardoor je regelmatig inzicht krijgt in je sterke punten en wat je nog verder kunt ontwikkelen. Belangrijk is dat je veel plezier hebt in de studie en voldoende mogelijkheden hebt om te oefenen en tijd om te studeren.

De standaard ingangseis voor de opleiding is HBO niveau.

Komen er nog extra kosten bij?
Het jaarlijkse college geld is inclusief supervisie, studiebegeleiding.

Wat niet is inbegrepen zijn de kosten voor eenmalig inschrijfgeld, boeken, praktijk opbouwen spullen ed.

Informeer bij de belastingdienst welke mogelijkheden er zijn voor aftrek van studiekosten.

Mag ik een herexamen doen?
Ja, herkansing is mogelijk. De jaarlijkse examens kun je een keer gratis herkansen.  Je krijgt na de toetsing feedback op wat goed ging en waar je in de herkansing nog in kunt ontwikkelen voor een voldoende resultaat. De voorwaarden zijn beschreven in het examenreglement. In uitzonderlijke gevallen beslist de examencommissie.

Ja Roos, laten wij samen kennismaken!