Re-Center Yourself – Centering 1

In deze training gaan we kijken naar het gaan en staan. Hoe sta jij in de wereld? Beweeg je je makkelijk door alles wat er op je afkomt? Het lichaam is een geheel van samenwerkende systemen, die vanaf de conceptie zorgen dat je houding en beweging gecoördineerd zorgen voor stabiliteit en kracht. Als dat in balans is, kun je soepeler omgaan met alles wat er is , fysiek en mentaal.

Deze training brengt een onmisbare basis voor jezelf en het werken met mensen. Als je fysiek en mentaal goed in je centrum staat, zal elke andere balans beter en dieper kunnen doorwerken in het systeem. Centering is een prachtig startpunt voor elk begeleidingstraject!

Inhoud van de 2 lesdagen

In deze module die bestaat uit 2 dagen leer je centering op een manier die verder gaat dan de traditionele centering-technieken. In een krachtig maar zeer compact en uniek protocol, ontwikkeld door Noortje en Jeroen van Hasselt, leer je de verschillende delen van het lichaam weer als een geïntegreerd geheel samen te werken. Hierdoor kom je letterlijk teug in je centrum, op fysiek, mentaal én energetisch niveau.

In de reflexologie zijn voor centering de houdings- bewegings en oprichtingsreflexen belangrijk. Dit in combinatie met het toetsen van de houdingsbalanstest, een gerichte aanpak van primaire stabilisatoren én een eerste kennismaking met primaire reflexen maken deze training een belangrijke basis voor in de praktijk.
Aan bod komt sensorische prikkelverwerking, de motorische prikkelverwerking, de houdingsspieren voor het gaan en staan, het zenuwstelsel en de functie en invloed van het brein en primaire reflexen.

Verder gaan we praktisch aan de gang met voelen en ervaren van verschillende houdingen en reflex invloeden en uiteindelijk het kunnen uitvoeren het Centeringsprotocol.

Onderwerpen

– Cloacals en Gaits

– Reactieve spieren

– Sensorische informatieverwerking: voelen, zien, horen , ruiken, evenwicht, propriocepsis

– Alertheid

– Motorisch zenuwstelsel

– Functie en werking van Centrale Zenuwstelsel, het brein

– Kennismaking met Primaire reflexen en het balanceren van de MORO reflex.

– Centeringsprotocol

Voorkennis

Touch for Health 1- 4

Data

  • 7 en 8 juni 2024
  • 26 en 27 oktober 2024
  • 31 oktober en 1 november 2025
  • 20 en 21 november 2026

Docent

Marjolein Hermans naar materiaal van Noortje en Jeroen v Hasselt

Investering

Jouw investering is  € 397

Dit is inclusief:

  • 2 Keer een uitgebreide lunch, koffie, thee en lekkers (t.w.v. 15 euro)
  • Al het materiaal wat nodig is
  • Een protocol en manual
  • Een certificaat wat als bijscholing voor de beroepsvereniging telt 🙂
Ja, ik schrijf mij in

Nog vragen? Stel ze!