Heb jij ook zo’n last van jeukende ogen en een loopneus??

 

Gisterenavond vroeg iemand in de sauna of ik een makkelijke tip tegen hooikoorts klachten heb.

Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van grassen of bomen. Je niest veel, hebt een verstopte neus, jeukende of tranende ogen. Je hebt het benauwd en bent moe. Een neusspray of medicijnen tegen allergie kunnen helpen.
Dit zijn allemaal hele vervelende klachten die je zeker geen fijn gevoel geven!

Een tip uit de kinesiologie: Nou dat is natuurlijk niet zo makkelijk, Want als jij hooikoorts hebt kan dat allerlei oorzaken hebben. Bij iedereen is dat anders.

Kijk maar eens naar de gezondheidsdriehoek. Deze maakt kinesiologie holistisch, omdat ik daarbij alle zijde van de driehoek bekijk. De zijden zijn allemaal met elkaar verbonden en kunnen niet los van elkaar worden gezien. Ze beïnvloeden elkaar continu.

 

Structuur: Je lichaam, je fundament, met alles erop en eraan. Botten, spieren, bloedsomloop, spijsvertering, hersenactiviteit – alles wat je lijf vormt.

Psyche: De binnenkant van je bestaan. Alles wat je denkt en voelt, je karakter en talenten, je intuïtie, je emoties – alles wat je gedrag vormt.

Chemie: de dingen die van buiten je lichaam binnenkomen. Voeding, drinken, lotions en make-up, straling van de zon en mobiele telefoons en anderen bronnen, ook ruzies of lachen.
Als je je goed voelt is de driehoek van welbevinden een mooie gelijkzijdige driehoek.

Bij hooikoorts zul je begrijpen dat de driehoek niet zo mooi is.

Structuur: Slijmvliezen, die verkeerde stofjes doorlaten en allerlei allergische reacties geven.

Chemie: De stofjes die binnen komen. (pollen uit de lucht)

Psyche: De angst dat je weer last krijgt of een andere overtuiging.

Wat de beste weg om di aan te pakken is testen we dus uit in de praktijk. Tevens zal een kinesioloog je ook in balans willen hebben en zo je draagkracht verhogen.

Maar natuurlijk heb ik ook een tip:

Je kan dit altijd proberen en kan het inzetten als je een allergische reactie krijgt. (dus dat hoeft niet alleen hooikoorts te zijn)

Deze tip is gemaakt door Jimmy Scott. Een kinesiologie uit de begintijd. Hij heeft lang geleden een interessant boek geschreven: “Genees je allergie in een handomdraai.” Ooit op een congres heeft hij een lezing geven met de verkorte methode. Die ik je nu ga leren. Het leuke is dat als je de punten weet je ze overal kan toepassen. Of je nu thuis bent, in een restaurant of op reis…

Kijk het filmpje (ja.. klopt ik klop geen 40 x op het filmpje..) en de tekening!

 

 

 

 

 

Als je iets van de meridianen weet zie je dat ik begin en eindpunten van de verschillende meridianen gebruik.

Je tapt de punten en dat doe je onregelmatig ongeveer 40 keer.
(als je voelt dat je nog langer moet kloppen, mag dat natuurlijk ook)

Stap 1: Puntjes wenkbrauw bij oog

Stap 2: Midden onder het oog

Stap 3: Kuiltje boven- en onderlip (switsingpuntjes)

Stap 4: Kuiltje naast je borstbeen onder je sleutelbeen (switsingpuntjes)

Stap 5: Zijkant van je lijf ter hoogte waar je elle boog eindigt aan de binnenkant

(Extra tip: Je kunt dit versterken door bijv. het bepaalde middel of voeding net onder je navel te houden terwijl je tapt.)

Deze punten kun je kloppen als je een allergische reactie hebt of als preventie. Je kunt ze ook gebruiken als je voelt dat je bijvoorbeeld teveel suiker hebt gegeten.

Deze punten van Jimmy kunnen dus ook helpen bij hooikoorts,
Maar let op een kinesioloog kan je in de praktijk nog veel beter helpen, omdat hij of zij dan op zoek gaat naar de oorzaak en de oplossing van jouw probleem.